Wednesday, April 29, 2009

Shahrul Nizam sahabatku

bismillah


Gamba shah di kanan sekali sebelah org asli pegang tongkat


bismillah

-introduction-

Alhamdulillah,diberi keizinan oleh Allah utk update dan memenuhi kehendak rakan2 GBM aku untuk meyelesaikan tugasan utk aku kali ini.Walaupon agak tak puas ati kenapa aku kene start fisrt tapi berdasarkan keikhlasan yang menjadi syarat utama setiap post kami ,maka aku letakkan ketepi dahulu segala fifat2 mazmumah itu.Juga syukur ke hadrat allah yang menidurkan aku sebentar tadi sehingga terlajak terus ke kelas jam 5 walaupon sebenarnya aku start tidur dalam jam 4.55 minit petang.Alhamdulillah nikmat tidur dan ponteng dua-dua aku miliki.Syukur..=)

-Perengan pertama-
Sahabat yang aku ceritakan ini adalah seorang sahabat yang aku sndiri tidak pernah jangkan akan jadi sebegini rapat dgnku.Kami berlainan fakulti dan mmg kompem2 la lain kelas.Mamat nie budak accounting aku plak budak engineering tapi kami dipertemukan oleh Allah dalam sebuah kelab yang dinamakan Institusi Usrah.(IU)..Sejarah pertemuan kami bermula dimelaka lagi dan kalau x silap aku,start kenal masa prog yang dianjurkan oleh IU melaka yang dinamakan KKB..nama pnjang die aku dh lupa..
so,aku igt lagi dlu memula aku knal mamat nie,aku x tau nama die sapa..then bila aku nk panggil die aku akan ckp..bro..bro..
pastu ade skali tuh aku pggil gitu ,die sound aku..die kata "nama aku nizam la.."...haha..start dari situ baru aku tau si mamat berkulit cerah dan sgt sensetif dgn bahagian badanya ini memiliki nama shahrulnizam..=)
kalau anda berkawan dgn shah,perkara pertama yang anda perlu jaga untuk terus bersahabat dgn die adalah..

1.Jangan sesekali bermain-main dgn spek matanya
2.Jangan sesekali juga menunjukkan kemanjaan anda dgn memegang-megang bhagian badanya.

alasanya mudah..kerana die bukan "budak asrama"..=p

mamat shahrulnizam nieh,aku ade respek kat die beberapa perkara,dan yang aku suka..die mudah untuk menawarkan diri die dalam melakukan mana-mana kerja yang die rasa die mampu untuk buat..tapi kekadang buat aku hot gak la..hahaha..
n then,die nie jugak ekceli dari pndangan mata kasar aku seorang yang penyayang dan lemah lembut orgnya.sape dapat jadi bini die,insyallah akan dilayang dgt penuh kemesraan.cumanya jgn pegang spek matanya..=p
erm..dan seperkara lagi pasal die nieh,dikalangan tanzim2 aku die la org yang paling concern kalau ada diantara kami yang jaran join AMM iaitu lawatan ke mapley2..kalau boleh die nak ajak smua tanzim join skali..tapi kalau time meeting tanak plak die pastikan smua ada...haha..tapi sebenarnya usaha die ini sgt2 bagus sbbnya di AMM lah kami akan lebih rapat dan bersosial secara islamik..=p

-perengan dua-

Pengalaman shahrulnizam didalam tanzim juga sebenarnya lebih bnyak berbnding aku,beliau merupakan tanzim iu dalam 3 tahun berturut-turut dan sebenarnya istilah gila kuasa itu sepatutnya lebih kepada beliau bukan kat aku..
sekarang beliau menjawat jawatan bendahari pada institusi usrah dan gandinganya bersama seorang lagi bendahari iaitu shapa sgt2 aku hargai dan puas hati.Kerja yang shah lakukan kekadang berlaku dalam keadaan senyap..kekadang aku jangka bndenye belom siap tapi tupp..tupp..dah siap...tapi ade gak kes yang aku jngka dah siap tapi tak siap..yg tuh mmg hot sket la..tapi takpe..mnde dh lepas..=)
shah juga dikenali dikalangan kami sebagai pemandu F1 secara tidak rasmi.Kenela pada minat beliau yang suka menonton F1,bawak keta mmg laju dan aku kerap sound gak die nieh,tapi cam biasa sound2 aku selalunya didengar sebelah telinga kanan dan kelua balik belah lubang idung kiri...tapi kerata beliaula yang paling banyak berjasa setiap kali AMM diadakan...sbb dia yang selalu ajak..syarat kami ,sape ajak..die bawak keta..sape tak bawak keta jgn memandai nk ajak tggu sahaja sehingga di ajak..heh~

-perengan last-

=)

apepon kelebihan dan keburukan yang ada padanya mamat nieh,aku sgt2 hargai sbb sanggup jadi membe kamcing aku dan sanggup untuk menerima segala makian dan gurauan kasar aku kat ko..shah adelah org yang paling bnyak aku kacau dan sound direct mcm khalid jugak..=p..sbb aku merasakan derang berdua mempunyai kemampuan dan kehebatan untuk aku lakukan sedemikian berbanding bebudak yang lain.=)
Aku bersyukur sgt2 allah temukan aku kat MMU nie ngan kengkawan sengal cam kowang semua yang mana aku selesa dan genbira bersama...terima kasih atas semua kenangan hebat yng korang berikan pada aku dan kenangan2 itu mmg kita taidak mampu untuk ulangi kembali..

TERIMA KASIH SHAHRULNIZAM ..=)

yangikhlasdanjujur:
abgiparmu

5 comments:

aish said...

owhhh yg tgh2 tu je rupanya org asli... ingatkan tiga-tiga dari kaum yg sama :P

crimsonskye said...

Rasa nak buat post dedication gak ah camni. :)

Shah: Sorry pasal hadiah ter-pending kejap semalam, masalah teknikal sikit.

Anonymous said...

aish:pantang ade peluang..kutuk abes-abesan..

bibah:buat2..akan rase lebih dihargai..=)

-fakhru

ainies said...

oo..ptt la lately entry n tazkirah tuan amir asik ckp psl pompuan..wupe2 nye..da jad abg ipar org...

oooo..i c.....

An-Nizamuddin Shah said...

isk...

abg ipar sape???